Validering af Emails

På denne side får du en forklaring på, hvorfor SPF og DKIM skal anvendes når du arbejder med Spoofing, og hvordan det sættes op.

Effecttracker arbejder med et begreb, der kaldes Spoofing. Det betyder at Effecttracker sender mails med dit domænenavn til dit domæne og til dine kunder. Metoden kan anvendes af hackere til at få uautoriseret adgang til modtageres indbakker. Kort forklaret svarer det til at man undlader at låse døren når man forlader sit hjem. For at beskytte dig, sætter de fleste mailudbydere derfor automatisk en lås på din dør, som betyder at mails uden nøgle til døren sendes direkte i uønsket post - eller i nogle tilfælde slet ikke kommer igennem til dig.

Der findes flere typer af nøgler til at låse døren op. Jo bedre nøgle, jo mere sikker er du på låsen til døren kan åbnes. En almindelig nøgle "SPF", en dobbelt nøgle "DKIM", og en dobbeltnøgle med alarm "DMARC". Til dit behov vurderer vi at en dobbeltnøgle er sikker nok. Vi har også en enkeltnøgle (SPF), men anbefaler en dobbeltnøgle.

Hvis du ikke har en nøgle til din lås, kan du opleve følgende - af: Mathilde Dvinge Pedesen, KlimaEnergi A/S
Vi har brugt Effecttracker til kundehåndtering i flere år uden udfordringer. Her i sommeren 2020 kunne vi pludselig ikke længere modtage emails. Da vores IT supporter fik sat en DKIM verificeringsnøgle samt SPF op i vores system kom mails igennem med det samme igen.

Vi har testet, hvad SPF og DKIM betyder når du arbejder med Spoofing.
Testen blev gennemført hos mail-tester.com, og viser en mail sat op med SPF record og sendt via Sendgrid.com.

Spamscore uden DKIM: 4,4

Spamscore med DKIM: 9,5

Den underliggende forklaring på den store forskel i Spamscore er igen lidt teknisk, men du får den kort her.
Når emails sendes, kan du risikere at den IP adresse, der sendes fra deles med andre virksomheder. Hvis det er tilfældet og IP adressen tidligere har været rapporteret for Spam eller phishing, vil dine mails automatisk kategoriseres som Spam. I ovenstående test er samme IP adresse anvendt, men IP adressen der anvendes til at sende fra, har på et tidspunkt været anvendt til Spam/phishing i USA og Tysland af ukendte virksomheder. Når der ikke anvendes en DKIM nøgle, vil IP adressen som konsekvens trække voldsomt ned i Spamscoren.

Alle brugere af Effecttracker får tildelt en unik DKIM nøgle, som skal indsættes af intern IT, hosting udbyder eller et webbureau ved opstart af Effecttracker.
Når du har indsat din nøgle, skal den valideres af Effecttracker.Læs evt. mere om sikkerhed og betydningen af brug af DKIM her: https://da.wikipedia.org/wiki/DomainKeys_Identified_Mail eller https://sendgrid.com/docs/glossary/dkim/

Interne mails
Nogle virksomheder oplever at mails ikke kan komme igennem i deres egne postkasser eller lægges i uønsket post. Årsagen er at du prøver på at sende en mail fra dig selv til dig selv.

Prøv også at sende disse informationer til din mailudbyder, og bed dem knytte dem til din mailkonto, det skulle sikre at mails sendt fra Effecttracker ikke kategoriseres som uønsket post.

v=spf1 a include:spf.dandomain.dk ~all

eller med en IP

ip4: 194.150.112.200 ~all

Eksterne mails
Selv om effecttracker kun leverer beskeder på email, kan emails stadig kategoriseres som spam, hvis de ikke er sat korrekt op.
Du kan selv teste din spamscore fra effecttracker mails på mail-tester-com, hvis du er i tvivl om mails kommer igennem til kunderne, eller om spamscoren er høj nok.