Analyser viser at mere end 50% af alle kundehenvendelser til virksomheder går tabt. Udfordringen er at mere end 70% af de kundedata, som genereres i organisationen er ukomplette, så virksomhederne kan ikke se at der er et problem.

Blandt de virksomheder, jeg selv arbejder med, har jeg kendskab til 2 brugere af Effecttracker.com, som opdagede at de tabte omkring 80% af kundehenvendelserne, da vi gik i gang. I det ene tilfælde fik ledelsen rettet kundehåndteringen i organisationen, så der i dag sælges til 40% af de varme kundeleads, der henvender sig.

Du har sikkert oplevet at kontakte en virksomhed, og så bliver der ikke fulgt op på dig. Jeg har selv flere gange oplevet at tage kontakt til en virksomhed med en forespørgsel, hvor jeg efterfølgende ikke er blevet kontaktet af en sælger. I begge tilfælde købte jeg ikke det ønskede produkt.

I det ene tilfælde kontaktede jeg mit forsikringsselskab, med ønske om at købe en ny forsikring. I svarmailen til mig stod der at jeg ville kontaktet inden for 7 hverdage. Efter 3 uger rykkede jeg telefonisk første gang. Efter 3 opkald blev jeg stillet igennem til en sælger i en bil, som bad mig om at sende en mail. Jeg ringede efterfølgende til marketingafdelingen for at høre, om de havde styr på kundehenvendelserne. Det fik jeg at vide, at de havde 100% styr på.

I det andet tilfælde ønskede jeg at skifte realkreditinstitut, og kontaktede derfor banken. Her kom jeg igennem til en meget kompetent sælger, som jeg havde tillid til kunne give mig bedre vilkår end dem, jeg havde i forvejen. Jeg havde bestemt mig for at flytte mit engagement. På et tidspunkt i dialogen holdt sælgeren op med at kontakte mig. Og da jeg havde travlt med andre ting, blev flytningen aldrig til noget. Jeg er stadig kunde hos mit oprindelige realkreditinstitut. Jeg var på et tidspunkt ude at holde foredrag om leadgenerering i en netværksgruppe, hvor der bla. sad en chef fra det realkreditinstitut, jeg ønskede at flytte til. Da jeg fremlagde casen, var vi 4 ud af 9 personer i rummet, som havde haft samme oplevelse med dette institut, og hvor ingen af os var blevet kunder. Jeg havde efterfølgende en dialog med den chefen om problemet, da vi var enige om at der lå et enormt skjult tab i manglende salgskonvertering. Chefen mente at det skyldtes en slap holdning i salget. Min indstilling var at sælgerne var særdeles kompetente, men at det skyldtes manglende ledelse, -data, -fokus og -støtte fra IT værktøjer, som kunne identificere problemet og bringe det til ledelsens kendskab. Svaret fra chefen var at vi har valgt at bruge et system, der kan det hele. Vi skal bare lige indstille det. Problemet er vist det samme i dag.

Hvis du kan genkende denne problemstilling, er den helt almindelig. Hvis du ønsker hjælp til at få den løst, fungerer effecttracker.com som et nemt integrerbart plugin, der kan hjælpe dig med at sælge til flest mulige af de varme leads. Det tager 1-2 timer at tage i brug.

Her er et par eksempler på gevinster, du kan få (læs de fulde cases på Effecttracker.com)

  • Jesper Teglgaard Kongstad, Marketingchef hos Metro Therm A/S & Genvex A/S om håndtering af varme kundeleads: Jeg kan se den direkte effekt af samspillet mellem vores annoncer, landingpages og salg. Jeg har kunnet øge vores serviceniveau over for kunderne
  • Bo Overgaard, Forretningsudvikler hos EL:CON A/S om at få leveret performancedata, der på flere niveauer kunne fortælle om håndteringen af deres kundeleads efter en messe.
  • Fra et interview med Rikke Henningsen Herrguth, Kommunikationsansvarlig, cand. comm. Papiruld Danmark A/S: Jeg har fået konkret viden om en række huller i kundehåndteringen, der påvirker vores lukkerate i salget. Vi har ikke længere har kunder der klager over, at de ikke er blevet kontaktet. Vi er meget mere sikre på, at vi ikke taber kunder, som kunne have købt. Den følelse af sikkerhed har en meget høj værdi for os. Vi kan se at automatiseringen og dataproduktionen har gjort os langt mere effektive. Vores salgsassistent har f.eks. fortalt, at hun har fået fjernet store dele af de manuelle tidsrøvere med at videresende kunder, og at hun nu kan bruge tiden på at løse mere relevante opgaver – heraf flere opgaver, som tidligere var skjult, som Effecttracker.com har været med til at synliggøre for os.

Kilde: https://visual.ly/community/infographic/business/best-b2b-lead-generation-tactics

Kilde: http://www.q4intel.com/9-shocking-sales-statistics-that-determine-your-success/

Kilde: http://convertrmedia.com/2018-lead-generation-statistics-infographic/